Traineeprogramma

In september 2016 is er opnieuw een traineeprogramma gestart in de provincie Noord-Brabant. Een uniek programma waar verschillende overheidsorganisaties aan meewerken: grote en kleine gemeenten, een waterschap en de provincie. Binnen deze organisaties werken trainees van hoog niveau en een aantoonbare “drive” als het om maatschappelijke vraagstukken gaat.

Brede inzetbaarheid
Vijftig talentvolle, jonge medewerkers krijgen de kans om in een periode van twee jaar ervaring op te doen bij de deelnemende organisaties. Gedurende deze twee jaar rouleren de trainees drie keer van plaats. Hierdoor maken de trainees kennis met de verschillende overheidslagen en wordt ervaring opgedaan met diverse beleidsterreinen en projecten.

Opleiding & coaching
De trainees volgen een intensief opleidingsprogramma, met trainingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, sociale vaardigheden en inhoudelijke trainingen. Trainees besteden gemiddeld 2 dagen per maand aan het opleidingsprogramma. Een trainee krijgt daarnaast begeleiding van een mentor op de werkplek en een traineebegeleider die de trainee kan coachen op zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Loopbaanperspectief
Bij de selectie voor het traineeprogramma hebben wij gezocht naar kandidaten die op termijn in staat zijn om een hogere beleids- of (project)managementfunctie te vervullen. Het traineeship is daarbij de eerste stap op weg naar zo’n functie. Na afloop van het traineeship kun je doorstromen naar een reguliere vacature bij een van de deelnemende organisaties. Er wordt geen baangarantie gegeven, maar de deelnemende organisaties zullen zich wel inspannen om de trainees met een voldoende beoordeling in een vacature te plaatsen. De meeste trainees starten na afloop van het traineeship als beleidsmedewerker of projectleider.

Brochure 
Benieuwd naar wat een trainee kan toevoegen voor jouw organisatie? Of naar de ervaringen van oud-trainees in het programma? Werp een blik op onze promotiebrochure.
http://issuu.com/detoekomstvanbrabant/docs/promotiebrochure_de_toekomst_van_br

Of kijk naar onze video impressie.

Laatste blog berichten
Politiek-bestuurlijke sensitiviteit

Een blog van trainee Sumintra Manichand

Jaarverslag van een trainee

Een blog van trainee Julian Zieleman

Een dag uit het leven van een trainee

Een blog van trainee Eline van der Perk

Bekijk het blog